دوستان از سالها پیش اسم غذایی بنام خورش ترشی قرمه که یک غذای اردبیلی هست رو شنیده بودم ولی تا حالا درست نکرده بودم شب قبل داشتم برای فردا ناهارفکر و برنامه ریزی میکردم که ناهار چی درست کنم یه لحظه یادم افتاد که خورش ترشی قرمه درست کنم .
بالاخررره دست به کار شدم و این خورش مثل قیمه هستش فقط تفاوتش اینه که بجای لپه لوبیا چشم بلبلی استفاده میشه فکر نمیکردم اینقدر خوشمزه باشه
اینم طرز تهیه:
پیاز هارو خرد میکنیم و با روغن تفتش میدیم. کمی که آبش کشیده و طلایی شد (از روی آن اندازه ی ٣ قاشق غذاخوری برداریم و کنار بگذاریم آخر پخت به خورش اضافه کنیم تا خوشمزه تر بشه)
گوشتهایی رو که خرد کردیم اضافه میکنیم و تفت میدیم. رنگ گوشتها هم که عوض شد زردچوبه و دارچین و فلفل قرمز بهش اضافه میکنم و تفت میدیم کمی آب اضافه میکنیم و زمان میدیم تا گوشتها بپزه.لوبیا چشم بلبلی از قبل خیس شده و چندبار اب عوض شده و جداگانه ابپز شده رو به گوشت پخته اضافه میکنیم. رب گوجه رو هم در مقداری روغن کمی تفت میدیم و به غذا اضافه میکنیم. و زعفرون دم کرده بهش اضافه میکنیم وبا حرارت کم اجازه میدیم تا جا بیفته و تا زمان پخت ده دقیقه اخر پیاز داغی که کنار گذاشتیم و آبغوره را همراه نمک به خورش اضافه میکنیم و بعد کمی قل ریز بخوره و حسابی جا بیفته و با برنج سرو میکنیم .
. ✅نکته١: میتونین الو بخارا به خورش اضافه کنید من که فراموش کردم و نریختم .
. ✅نکته٢: واسه خوشرنگ شدن خورشت رب جداگانه رو سرخ میکنیم و به خورش اضافه میکنم . .
✅نکته٣: این خورش ترشی قرمه نباید زیاد ابکی باشد❤.
منبع : گوتاگو
همچنین بخوانید : طرز تهیه 3 نوع کیک