مربا زرشک یکی از انواع مرباهای خوشمزه و بسیار پرطرفدار ایرانی است که مانند انواع مرباها به عنوان صبحانه یا میان وعده سرو می شود. این مربا طعمی ملس دارد و می توانید آنرا به همراه خامه ، کره یا پنکیک صبحانه سرو کنید.
با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته است می توانید یک شیشه مربا تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری مربا زرشک تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم مربای زرشک
- آب ۵ لیوان
- زرشک تازه ۱ کیلوگرم
- شکر ۱ کیلو و ۲۵۰ گرم
- وانیل نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه مربای زرشک
برای تهیه مربای زرشک خانگی ابتدا زرشک ها را پاک می کنیم و در ظرفی بزرگ مثل یک کاسه می ریزیم و تا روی آن آب سرد می گیریم و به مدت ۱ ساعت کنار می گذاریم تا خوب خیس بخورد.سپس زرشک ها را در آبکش می ریزیم
و روی آن آب سرد می گیریم.بعد یک سوم از شکر را در کنار دستمان قرار می دهیم و کمی از زرشک را در ظرفی می ریزیم و کمی شکر روی آن می ریزیم(مقداری می ریزیم که این یک سوم شکر به کل زرشک و لایه هایش برسد)
و مجددا کمی زرشک می ریزیم و لایه بعد کمی شکر می ریزیم تا زرشک ها کلا در ظرف ریخته شود و شکر کنار دستمان تمام شود و آن وقت ظرف را به مدت ۴ ساعت داخل یخچال قرار می دهیم تا زرشک ها کم کم آب بیندازند.
سپس قابلمه ای را روی حرارت قرار می دهیم و ۵ لیوان آب در آن می ریزیم و باقی شکر را کم کم به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم تا در آب حل شود.آنگاه زرشک و شکر در یخچال را بیرون می آوریم و به آن اضافه می کنیم
و حرارت را متوسط می کنیم و درب قابلمه را نمی گذاریم چون باعث بد رنگ شدن مربا زرشک می شود.کمی مواد را آرام با هم مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم تا مربا قوام بیابد. زمانیکه مربا غلیظ شد و قوام یافت وانیل را می افزاییم
و با قاشق چوبی آن را با مربا مخلوط می کنیم و قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا مربا زرشک خنک شود. سپس مربا زرشک را در شیشه ای می ریزیم و درب آن را می گذاریم و در یخچال یا جای خنک نگهداری می کنیم.نوش جان