دستور تهیه مربا خانگی خوشمزه:
چگونه یک مربا آلبالو بدون شکرک و کپک درست کنیم؟
مربای آلبالو یکی از محبوب ترین انواع مرباهاست که در وعده صبحانه بسیار مصرف میشود و حتی و در برخی شهرها با برخی غذاها خورده می شود. برای درست کردن مربای آلبالوی خوش رنگ و خوشمزه فقط کافیست دستور تهیه زیر رو دنبال کنید.
مواد لازم برای درست کردن مربای آلبالو
آلبالوی نوبری : 1 کیلو
شکر: 1 کیلو
وانیل شکری : 1 قاشق چایخوری
آموزش درست کردن مربای آلبالو
حتما دو عدد کاسه کنار دست خود داشته باشید. در مرحله بعدی، یک کاسه کوچک برای ریختن هستههای آلبالو، و یک کاسه بزرگتر برای ریختن خود آلبالوها کنار دست خود قرار بدهید. در مرحله بعدی، ساقه آلبالوها را از آنها جدا کنید.
بعد از اینکه ساقه آلبالوها را از آنها جدا کردید، وقت آن میرسد که هسته آلبالوها را نیز جدا کنید. دانه دانه آلبالوها را داخل دستگاه هستهگیر قرار بدهید و هستهها را جدا کنید. مطمئن بشوید که بعد از جدا کردن هسته آلبالوها، حدقال ۴ فنجان آلبالو بدون هسته برای درست کردن مربا در اختیار دارید.
برای درست کردن مربای آلبالو باید ابتدا آلبالوها را تمیز کنید ، برگ و دم آن را بگیرید و بشویید و بعد هسته وسط آن را با دستگاه هسته گیر و یا با دست به طوری که آلبالو ها له نشوند در بیارید .
سپس آلبالو ها را در یک ظرف لعابی بریزید و در لابه لای آن شکر را اضافه کنید و بگذارید در یخچال به مدت 7 تا 8 ساعت بماندتا شکر به خورد آلبالو ها برود.
بعد از سپری شدن زمان گفته شده آلبالو ها را از یخچال خارج کنید و روی حرارت ملایم قرار دهیدتا به جوش بیایند.
در هنگام جوشیدن آلبالو ها کف هایی روی آنها مینشیند که باید با قاشق آنها را خارج کنید تا مربای شما شفاف و براق شود.
همچنین مراقب باشید تا در اثر جوشیدن شهد مربا سرازیز نشود و کاملا غلیظ شود.
مربا خوش طعم آلبالو
در مرحله آخر پخت مربا، وانیل را اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید.اگر وانیل را زودتر اضافه کنید ممکن است بخاطر حرارت بالای مربا مزه تلخی بگیرد.
اگر هم بخواهید از شهد مربا شربت آلبالو تهیه کنید باید مقدار شکر استفاده شده را دو برابر کنید.
موقعی که آلبالو ها پخت آن را از شهدش جدا کنید و اجازه دهید تا شهدش بجوشد و غلظت کافی را بدست بیاورد.
آشنایی با روش پخت مربای گل رز خوش عطر
مربای گل سرخ یکی از معطرترین و خوشمزه ترین انواع مرباهاست که در دنیا نظیر آن پیدا نمی شود.مربای گل سرخ یا مربای گل محمدی با استفاده از برگ گل تازه یا خشک گل محمدی تهیه میشود.
مواد لازم برای مربای گل
گل (محمدی، رز) : 100 گرم
شکر :200 گرم
آب لیمو :1 قاشق غذاخوری
مربا
طرز تهیه این مربای خوش عطر و خوش طعم
طرز تهیه مربای گل سرخ
گلبرگ ها را از گل جدا کنید و خوب بشویید. بعد در آبکش یا هر جای دیگری پهن کنید تا خشک شود.
پس از خشک شدن کامل ، مقداری از آن را در یک شیشه تمیز و خشک بریزد و کمی شکر رویش بپاشید این لایه را تکرار کنید تا شیشه پر شود.
بعد در شیشه را محکم ببندید و برای یک هفته در پشت پنجره مقابل نور خورشید قرار بدهید.
در طول این هفته مربا در اثر نور خورشید خود به خود رسیده و جا می افتد.
بعد از اینکه از درست شدن مربا مطمئن شدید مقدار آبلیموی گفته شده برای این حجم از گلبرگ ها داخل شیشه بریزید و شیشه را بشویید و در جای خنک نگهداری کنید.
همچنین بخوانید:
مواد لازم مربای هویج
مواد لازم اندازه
هویج 1 کیلو
خلال پسته 1 قاشق غ
شکر 1 کیلو
زعفران آب گرفته 1 قاشق
آب 2 پیمانه
گلاب نصف پیمانه
آبلیمو 1 ق سوپخوری
هل ساییده ا قاشق
از نصف قاشق چایخوری جوهر لیمو می توانید به جا آبلیمو گفته شده استفاده کنید
به جای خلال پسته نیز می توانید از خلال بادام استفاده نمایید.
طرز تهیه مربای هویج
هویج ها را پس از شستن پوست بگیرد و به صورت رنده ای یا درشت خرد کنید . سپس داخل قابلمه بریزید و با دو پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد.بعد از اینکه هویج ها پخته شدند شکر و زعفران را به آن اضافه کنید تا بجوشد و شهد آن قوام بیاید.در آخر پخت هل ،گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و هم بزنید بعد خلال پسته و بادام را اضافه کنید .پس از یک جوش خوردن هویج شعله را خاموش کنید و بعد از سرد شدن در شیشه های تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
منبع: ashpazi020